dilluns, 4 de febrer del 2013

Sortida al Puigmal el 23/24 de febrer

Des del Grup de Muntanya, us informem que estem preparant una sortida al Puigmal per al cap de setmana 23 i 24 de febrer. La sortida la realitzarem des de la seva vessant francesa, i es podrà venir tant amb esquís de muntanya, o raquetes ( de neu!!!).



Amb els seus 2910 metres, El Puigmal d’Er és la quarta muntanya més elevada de la Cerdanya i del Pirineu oriental. I probablement la més visitada tot l’any. Per veïns te els seus germans «menors»: el Puigmal de Llo, el Petit i el del Segre.
            Cim molt popular, ofereix diverses rutes d’accés. Pel cantó cerdà es habitual pujar-hi des de l’estació d’esquí d’Er-Puigmal, a l’Alta Cerdanya. Amb un recorregut i desnivell lleugerament inferiors al ripollès. És l’opció que us presentem.
Amb bona neu, es segueix el camí estival (malgrat que l’únic rastre que s’hi troba son algunes fites) i resulta una excursió ideal per fer-la amb raquetes o esquís de muntanya. Al tractar-se de la cara nord, el recorregut de la part baixa és força obac. Això assegura més temps de neu que pel Ripollès, però també és més fàcil trobar-hi neu gelada. Per això resulta aconsellable carregar piolet i grampons.
               La panoràmica des del cim és superba. Hem llegit en alguna guia que, en un dia ben clar, hom pot albirar des del Cap de Creus fins al Montsec.

Els interessats en venir, que ho comuniquin al mail del Grup de Muntanya, o que vinguin a la reunió que realitzarem al local el dijous 21, a les 9 del vespre.
Salut!!!!!!