dimecres, 1 d’agost del 2012

Sortida del Grup de Muntanya al Montgròs


Aquest dissabte, ens reunim vuit companys per anar a fer una excursió al cim del Montgròs, a Montserrat.



En aquesta sortida ens n'adonarem de la quantitat de fonts, baumes i vivacs que es troben amagats i no tan amagats a la nostra estimada muntanya de Montserrat, alhora que disfrutarem de l'espatarrant vista que ens n'ofereix el cim del Montgròs.






Potser no són les millors dates per visitar aquest gegant montserratí degut a la seva altiva posició a la vessant sud de la muntanya, però matinant i aproximant-nos per la vessant nord hem esquivat prou bé el sol, tot i que en inevitables trams ens l'hem empassat literalment.





Escollim una ruta circular que ens manarà per tot un seguit de camins molt poc concorreguts de la muntanya, on hi podrem gaudir de la seva màgia en tot moment.



Canals ombrívoles, on es disfruta de la fresqueta matinal, ens guien de manera lògica cap al nostre destí.



El camí d'ascens al Montgròs està molt ben indicat en tot moment. A la que deixem la Canal del Migdia en direcció al cim, el camí ens condueix per trams realment sorprenents.



El gran cim del Montgòs, ens ofereix unes vistes privilegiades de tota la muntanya. I és que realment és un cim molt panoràmic




Aquí decidim de tornar pel camí que ens porta cap a Coll de Port passant pel Coll de les Comes, des d'on observem el Cilindre davant mateix.


Camí enllà, trobem grans baumes adaptades a comodes vivacs on passar una nit aquí ha de ser més que tranquil.



Aquest tram de camí és molt cómode de caminar degut al poc desnivell que acumula.



Un cop a Coll de Port, vivita obligada a la Font de l'Esllavissada, i ens aboquem de plè a la impresionant muralla nord de la zona dels Frares Encantats.



Un cop al camí de l'arrel, el desfem fins a retornar a l'inici de la ruta, l'aparcament de Santa Cecília. Una ruta molt recomanable per a tothom que estimi la tranquilitat, però sobretot per als amants d'aquesta gran muntanya que tenim a casa nostra... Montserrat.



Salut a tothom i fins a la pròxima!!!!!!!!!