dissabte, 8 de setembre del 2012

Sortida a Núria amb el Grup de Muntanya


 Aquest passat diumenge, amb el Grup de Muntanya d'Arenys de Munt, ens dirigim cap a la zona de la Vall de Núria per a realiztar-hi una sortida.



 La primera opció era fer el cim del Puigmal des de la Collada de Fontalba i fer el descens tot passant pel Santuari de Núria, però degut al ford vent i fred un cop arribats a Fontalba, ens decantem per una altra opció.



Farem una de les excursions més clàssiques de l'excursionisme català, la pujada al Santuari de Núria des de Queralbs pel camí antic.



 És tracta d'una ruta molt bonica, i molt ben senyalitzada, que mica a mica guanya de manera tranquila el desnivell de la vall, passant pel lateral del riu.



 De tant en tant, tot i el nou recorregut per dins del túnel, podem observar com pujen i baixen els cremalleres que conecten Ribes de Freser amb el Santuari, amb la màxima comoditat.



 En total erem una vintena de participants a la sortida.



 El fort vent fred que es canalitzava per la vall, i el moviment brusc dels núvols en alçada, ens feien imaginar com bufaria el vent al cim del Puigmal.



 Un cop a Núria, una mica de repòs. Ens guardem del vent i fred ( el termòmetre marcava 4º...) tot fent un bon tiberi, i cap avall que fa baixada.



 Tot i que la meteorologia no va acompanyar massa, aquest paratge sempre desperta admiració per a tothom que hi arriba.



En el descens ens repartim amb dos grupets, uns baixen pel camí normal, i els altres ho fan per la variant que porta fins al Daió de Baix, passant per la base de les Roques de Totlomon.



Ens retrobem a Queralbs, on la fem petar una bona estona al bar i cap als cotxes que s'ha de tornar!!!



Una gran sortida amb molt bona companyia, on els riures no van faltar en cap moment.



Salut!!!!!!!!!!!!!!!